Facebook sebagai medium pengiklanan. Kenapa?

Anda selalu main Facebook? Scroll news feed baca berita dan gosip, tengok gambar kawan-kawan, tonton video kelakar dan macam-macam lagi kan? Jangan risau! Bukan anda sorang je yang macam tu. Berdasarkan data daripada Pew Research Centre, lebih kurang 1.09 bilion pengguna menggunakan Facebook setiap hari! Ha, siapa cakap Facebook dah “mati”? Berbanding platform media sosial

Bagaimana Untuk Kenal Pasti Lokasi Audience Yang Komen & Pm Pada Iklan?

Iklan dah berjalan dengan cemerlang. Engagement & komen pada iklan pun banyak. Alhamdulillah. Tapi adakah anda tahu komen & engagment banyak-banyak tu datang dari mana? Dan apa pentingnya untuk kita tahu dari mana audience kita datang? Dalam artikel ini, kami akan terangkan kepada anda. Mari lihat apa kelebihan yang anda akan dapat jika tahu lokasi

Kempen Facebook Ads Mana Nak Guna ?

Dengan berkembangnya perniagaan anda, kempen pengiklanan anda akan turut berubah. Pertamanya, kempen anda akan berfokus untuk membina kesedaran (awareness) dan mendapatkan pelanggan baru. Kemudian, anda akan mula untuk memujuk prospek untuk membuat pembelian atau menyertai apa2 aktiviti. Dari sini, objektif keseluruhan kempen iklan anda akan mula berubah & anda perlu untuk mengguna kempen iklan yang

Bilakah Waktu Sesuai Untuk Mula Berniaga?

Seringkali bila kita soal diri sendiri dengan persoalan ini, diri kita akan berikan alasan demi alasan untuk kita menangguhkan niat kita untuk mula berniaga. Ada saja alasan demi alasan yang diberikan bagi menghalang diri sendiri dari meninggalkan comfort zone. Akibatnya, hari demi hari berlalu, hari berganti minggu, minggu berganti bulan, bulan berganti tahun dan kita

Kenapa Anda Perlu Lakukan Kajian Sebelum Menjual

Untuk menyediakan ayat-ayat yang membawa kepada jualan, anda harus tahu faktor yang mendorong pelanggan untuk membeli. Kaji bahasa yang digunakan oleh pelanggan dan penyelesaian yang mereka perlukan. Sebagai contoh, untuk produk kuruskan badan. Walaupun untuk produk yang sama, faktor kecenderungan setiap golongan untuk membeli tak sama. Mereka masing-masing ada sebab yang tersendiri untuk kurangkan berat

Perkataan Hanya Memberitahu, Emosi Akan Menjual

Emosi adalah faktor utama kenapa manusia membeli. Mereka membeli kerana emosi, dan kemudian barulah berfikir mengunakan logik akal. Marah, tamak, takut, rasa bersalah, gembira dan ekslusif. Itu adalah antara permainan emosi yang selalu diserang oleh penjual. Kaum wanita terutamanya, selalu naik meroyan bila ternampak perkataan “JIMAT”, “DISKAUN” atau “EKSKLUSIF”. Emosi apa yang berjaya diusik menggunakan

© 2018 Virusmarketing.my