Optimasi Iklan Cara Virus Marketing

Artikel kali ini mungkin agak teknikal sikit bagi yang masih baru. Tapi ia akan membantu menjadi “benchmark” kepada newbie untuk mula belajar memahirkan diri dengan teknikal Facebook ads. Lepas iklan dah running, macam mana kita nak tahu iklan tu perform atau tak? Apakah yang boleh dijadikan sebagai indicator untuk menentukan prestasi iklan? Saya akan terangkan

Poin-poin penting untuk penulisan Facebook Ads

Anda baru nak berjinak-jinak dalam dunia Facebook Ads dan tak yakin jika penulisan yang anda hasilkan cukup bagus atau tak? No worries! Ada banyak tips yang boleh membantu. Jom semak balik teks anda dan tengok jika anda dah ikuti perkara-perkara di bawah ni. Nada yang sesuai Mula-mula sekali, tengok balik nada dalam penulisan anda. Adakah

facebook landing page view

LPV Optimization : Update superpower dari FB

FACEBOOK NI SAYANG DEKAT BISNES YANG ADA WEBSITE. Sungguh! Kali ni,Facebook tambah baik lagi sistem dalam ads manager mereka.Tahun 2018 sahaja,ada lebih dari 3 update untuk iklan ke website.Namun update kali ini paling best setakat ini. Siapa yang ada website,dan gunakan sepenuhnya dalam ads manager,saya berani jamin anda pasti akan suka. Nah,anda bakal dapat audience

Macam mana nak tulis iklan Facebook dengan efektif?

Secara fitrahnya, manusia memang cepat tertumpu pada sesuatu yang menarik, termasuklah visual yang kita gunakan dalam Facebook Ads. Visual memang penting. Tapi ada satu lagi komponen yang vital untuk menghasilkan sebuah iklan yang efektif. Teks pada iklan! Ramai yang tak pandang penulisan ni sebagai satu seni. Tapi dalam dunia pengiklanan, teks adalah sesuatu yang kita

Cara Kenal Pasti Waktu Paling Ramai Audience Komen & Engage Pada Iklan

Dalam artikel yang lepas, kami ada tunjukkan bagaimana nak kenal pasti lokasi audience yang komen & engage pada iklan.   Untuk artikel kali ini, kami akan tunjukkan pula bagaimana anda nak kenal pasti waktu paling ramai audience komen & engage pada iklan.   Kenapa perlu ambil tahu pukul berapa audience paling banyak engage pada iklan?

FB UBAH ALGO LAGI,TAPI APA YANG BERUBAH SEBENARNYA NI

Bergegar dunia IM di Facebook apabila Mark umumkan dalam posting beliau pada 12 Januari lalu.Ramai juga yang bertanyakan pada kami.apa perubahan yang bakal Facebook buat. Rata-rata bertanyakan dengan nada yang risau. Sejujurnya kawan,jawapan kami ialah :- “Kami tidak tahu sejauh mana perubahan ini akan berikan impak pada bisnes.” Mungkin akan jadi malapetaka. Mungkin juga membuka

© 2018 Virusmarketing.my